Monday, December 31, 2012

My Follow Up Stories :)

Wow. Its been over 5 months after the last post.
Sorry. I know last time I said I'll write in time to time.
But...sorry, can't help it la kan. Takde masa. ahaks :P
(Bajet macam ada org je baca blog aku nie. hahaha)

So to pay back the time lost, I mean, the stories that are missed here.
This post will be My Follow Up Stories. Its gonna be a long one you know. :)

Guess what? currently I'm updating by blog from my office! Yes my office! :D
Well, Its not mine laa ofcourse. Its my boss. I only work here. Kite kuli jew. :(
Currently working at United Perunding & Associates in Jalan Kuchai Lama, KL.
(Alaaa its just a small company only. Tanya Mr.Google pun dia pun tak tahu banyak psl company nie except for the address. haha)

I started on July 26, 2012 until today. 5 month plus already.
Honestly, I still can't believe I'm an engineer now.
Deep deep down, I feel I'm still lacking in many ways.
So, for the time being I just assume myself as an assistance engineer. :)
(Bole gitu? layan kan aje la :P)

Working life is hard yet somehow fun, u'll feel pressure but a different kind of pressure compare to student life. You carry bigger responsibilities, trust and image. For me, working in consulting line is a good start in developing my career path. Working here I definitely used my knowledge from university, so I'm glad I have a background on it. Still have a lots to learn and improve though. But for starter and gaining experiences, Alhamdulillah. In spite of all the imperfection, syukur I'm here. :)

What I love about my job? is my boss. Jeng3. Its only because he's kind. Boss aku nie mmg tak kedekut ilmu, in term of, bila aku tanya pape die akan bgtau la, sume dia akan citer. in other term, hardcopy materials die susah skit nak bagi, mestilah, thats his treasure and he treasure it well. Thats why I can still cope with this company, because I came here to gain knowledge and I know he can teach me with out many difficulties.

What makes me wanna resign? I'm sorry to say this but sometimes I do feel like quitting. Not that I give up. No. Just that, the working environment and the work load is really challenging me. Working environment memang tak tahan, sebab boss and perkerja sume majoriti cina. Jadi susah skit la bab makan and comunication. Masalah comunication ni pun sebab mostly client & contractor pun dorg amik cina gak, so, most of the time dorg ckp cina antara dorg, so susah la aku nk paham dorg ckp keje dalam bahasa cina kan. (ada jugak fikir nak belaja bahasa cina, tapi tunggu masa and bajet lebih dulu.)
Makan pulak, haa aku bersyukur jugak la boss aku ni memahani, aku nak solat pun takde masalah tapi nak makan kene pegi jauh, sebab office kawasan cina makanan melayu memang takde, kene pegi jauh. Hari hari macam ni memang hurmmmmmm.

As for the work load, malas nak comment sangat pasal benda nie. Sebabnya bila dah berkerjaya memang pasti akan memikul bebanan kerja yang tersendiri. Semua orang pun macam gitu jugak kan. And now, I'm in the learning process to cope with my work load.
Thats my work challenge I guess. :)

My Business card!

Sebulan kerja, dapat my first business card! Alhamdulillah. :)

*This post actually have been published on december 2012. Somehow ada error and the few last words of this post have been missing. So I don't exactly remember what I've wrote and I can't write it back. Sorry.* 

Sunday, July 8, 2012

Left for 5 month

Assalamualaikum. Hai.

Yup, Its been 5 months I left this blog empty and lonely. :( 
Sorry blog..for abandoning you. 
But not to worry, I'm back and I'll write from time to time. InsyaAllah.
Well, some update to be shared. 

First up, I have finally completed my studies in UTM. Oh Yeah. Student life is over. Alhamdulillah. Its been four years and its totally worth every effort I've make. Although I'm not a first class degree but I deserve what I got and I proud of it. :) For now, I just patiently waiting for my graduation day on October to come!

with my fyp poster after the fyp presentation.

my thesis! ^_^

Secondly, I am now officially unemployed. But I do part time work you know. Part time 1 is I job hunting. But still no job offer yet. :( Part time 2 is I'm a housekeeper. Ahah, yup, I do chores at home. I cook and I clean, yeah I'm learning to be a good housewives :)

my home cooked spaghetti.

Thirdly, my life has been like a roller coaster for the past few month. I've been through so many problems, craziness, hectic days, and wavy emotions. Well, this is life, we just have to face it, deal with it and move forward. At least, that's what I've did. And I'm still moving on, forward, growing and learning.

Thats all. Will continue later. For now, bye bye~  

Tuesday, February 21, 2012

Atie is Engaged?! ^_^


Alhamdulillah. Kawan sepermainan saya di UTM dah selamat bertunang sabtu lepas (18/2/2012). ^_^

Tahniah Faiznur Izzati~♥
Semoga segala urusan dipermudahkan,
Cinta korang semakin mekar, dan
Semoga perhubungan korang kekal sampai ke akhir akhir hayat. 

tue cincin tunang nyr. nampak tak? hehe

atie bersama hantaran~

You look damn gorgeous atie~! serious berseri2. Bangga cik abang atie tu. =)
Yang penting makeup maintain tak cair2. hehehe

diorang dua ni memang sweet!!!♥

di butik pengantin. teman atie makeup.
Yang datang majlis ni kaum perempuan course SEE saja, itu pun tak semua yang boleh datang.
5 gadis cun yang rajin datang >>> Wana, Ana, Aina, Che dan Miza =)

Dan selepas ni makin ramailah yang akan turut follow jejak atie ni kan. Tunggu turn je. Saya pulak tunggu kad jemputan jelah dulu. ihik ihik ihik~

That all. Later~^_^

Tuesday, February 14, 2012

Petang d Putrajaya Eye Candy


Tiga hari yang lepas, saya dengan family lepak kat putrajaya. Bukan lepak pun sebenarnya, abah ada Family Day kat Putrajaya. Petang tu ktorang solat asar kat Masjid Putrajaya dan ada incident yang memalukan time tu. huhuhu Even saya pun malu nak cerita kat cini. Just remember to dress properly when you go there. X/

my mom (panas! mata jadi sepet. huhu)

my dad (pemandangan tasik putrajaya)

with my bro

Then, ktorang pergi naik cruise kat Putrajaya! Memang awesome cruise tue. Kalau tak silap harga dia, RM30 for adult dan korang akan naik cruise untuk 1 jam. Hah, pusing la 1 Putrajaya tue. huhuhu Teringat time training dulu. Dari cruise tue bole nampak office dulu. Haih, nostalgia betol. ^_^

Jeti & the cruise
dalam cruise

atas jeti ^_^

ana & arif menaiki cruise~

masjid besi dibelakang saya
Just wanna share some picture. hee~♥
thats all. Bye~

Thursday, February 2, 2012



Okay this post is all about sentimental thingy, and lovey dovey stuff which some of you might not really fond of. You can skip this one. So, dont say i didnt warn ya. Peace =)

My love, this one is for you. ♥_♥

According to my Daisypath Anniversary Tickers on the bottom of this blog, (today is the day!) we have been together for a year now! wuhuuu~ ^_^ Okay, its not our anniversary yet, but its been a year now since our little talk under the gazebo at ktc. And that day is the start to 'us'. (Okay, no more details because ini adalah rahsia rumah tangga. Ops. heee~)

At first, part of me was insecure of the idea of us yet another part of me was starting to fall for you. How can't  i be when you were such a sweetheart. In 22 years of my life, there has been no one that ever treated me like you did. When i'm with you i feel like a princess and i can act like a very spoiled child. You always put up with every childish desire i make. You didn't show your anger nor tired cause you always been patience with me. You tolerate and took care of me very well. Most importantly, you accept me for who i am. Thank you my love.

As time goes by, i fall deeply for you. No matter what others may say of us, their harsh words are insignificant. As long as we have each other, InsyaAllah we can get through hardship and trials in our lives. Our journey is still far ahead, someday we may face some difficulties, happiness or probably uncertainties because we don't know what lies ahead. Lets pray hard and may Allah give us guidance, blessing and ease our journey toward marriage. InsyaAllah.

I'll be waiting for you in two years time. InsyaAllah 
(Hoping in the year of 2014 i will tie the knot! Amin~)  

P/s: Sorry for my grammatical errors. huhuhu

Saturday, January 21, 2012

Online at home >>> bosan~


Sekarang nie saya tengah cuti sem! yeay! Cuti sebulan nie memang dah tak ada kerja lain selain ber'online' 24/7. Memang dah normal dah tue, kalau balik umah tak online itu abnormal. uhuk~ Alaa bukan kat rumah jelah sebenarnya. Everywhere & everytime pun ber'online' jugak. Dua tiga tahun nie asyik buat benda yang sama je, lama2 BOSAN gak.

But still can't get away from it. hmmm~

So untuk hilangkan bosan ingat nak download la cerita yang cam best. Tapi, apa eh cerita yang cam best tue? korea ke english ke jepun ke malay ke. Memang da bosan tahap dewa aku ni. Cari cerita tak jumpa2 last2, aku buat cerita aku sendiri kat blog ni. Temporarily, aku hanya blogging, facebook, youtube, allkpop and ...... that's all. Only temporarily while waiting for my love to call. What to do?? Arghhhhh~

Ok Ana, Chill!

Banyak benda yang boleh buat kat rumah sebenarnya. Like, tengok tv?, tido?, err tolong mak kemas rumah??, cooking/baking maybe?? yelah nak kahwin pun dua tahun lagi kan, bukan lama lagi. So, practice la buat kerja suri rumah. ahaks~

Ok ok takpe, penyakit saya nie bukan serious pun, nanti dia baik sendiri. =)
Esok Hari nie da start cuti Chinese New Year kan?! hohoho Gong Xi Fatchoi! :))) Limau mali~
So, asal raya je balik kampung kan, family pun esok balik kampung jugak.
Bye2 KL, Hello Ipoh~
Jom beraya cina di kampung. eheee~

My love, dah raya cina balik la. So da setahun kah kita?? ihik ihik ihik~ *Gediks*

That's all. Later~

Thursday, January 19, 2012

Mission Down Under, Australia 2011


Alkisah yang berlaku bulan November tahun lepas baru sekarang saya nak story mory. Yang penting saya dah menjejakkan kaki di bumi Australia!!!

Tak pernah bermimpi pun nak pergi ke Aussie ni. Sebelum ni selalu termimpi-mimpi, berangan-angan nak pergi Korea je tapi belum rezeki lagi nampaknya. So, I wanna go to Korea for my honeymoon! boleh tak my love?tehee~♥

Alhamdulillah dapat juga tengok Kangaroo & Koala Bear live.

Mission Down Under (MDU) nie sebenarnya program ilmiah dibawah Global Outreach Program (GOP) yang dianjurkan oleh University saya, University Teknologi Malaysia (UTM). Objective sebenarnya adalah untuk melawat dua buah University ini, Queensland University of Technology (QUT) dan University Of Queensland (UQ).
MDU members with Dr Nasrul and QUT lecturers 

Seminggu kami pergi ke Aussie nie tersangat2 lah best. memang totally AWESOME! every moment is precious and totally worthwhile. Memang berbaloi2~ time tue memang dah lupalah segala duit ribu riban untuk bayar travel agent, segala gaduh, jerit pekik time gerak kerja, segala kepenatan, fed up time berniaga untuk jana duit MDU, everythings just lesap dan memang ktorang totally subside in the Aussie atmosphere♥

Seminggu berjalan memang puas hati sesangatlah. Makan dia best, hotel dia masyuk, orang travel agent ktorang pun best, Thanks to Kak Ashra dari Sri Kedawang Travel. Berbaloi2~♥

check-in time!

with Qistina and Anis (Malaysian student from UQ) 

Most importantly, Thanks a lot to everyone in MDU termasuklah Dr Nasrul, lecture yang best, paling sempoi dan memang masuk kepalalah.

Itu jelah setakat ni. Later~♥

Wednesday, January 18, 2012

Gym Class Heroes: Ass Back Home ft. Neon Hitch [OFFICIAL VIDEO]

currently I'm listening to this song over and over again. Love her voice very much, it fits perfectly with this song. Get Ur Ass Back Home Baby..^_^

Warm Up


Since September last year, blog nie sunyi sepi. Pemalas betol admin nie nak update blog. *kene potong gaji nie!* Jadi, post nie sekadar greeting saja lah. *Warm Up la katakan* Lepas nie saya akan cuba untuk merajinkan diri meng'update'kan blog saya. =D

Disebabkan hasrat saya untuk meng'active'kan diri saya dalam blog nie, ada perbezaan sikit la pada blog dan juga cara penyampaian post saya. Pendek kata ia lebih SKEMA matang, straight to the point and simple. *dah malas nak edit2 sebenarnya* Tapi, kepada mereka yang baru dalam web saya nie mungkin tak perasan apa2 lah. Itu jelah setakat nie. Bye.
"the story of my life"